05. Mopo karkaa!

23.1.2014
Vuosikin ehti jo vaihtumaan, kun ei ole mitään tapahtunut oikein millään rintamalla. Täydellistä hiljaiseloa, mutta nyt tuli muutos. Susannan avustamana  sain yhteyden taiwanilaiseen tyttöön, joka koetti saada yhteyttä myyjään, vaan ei onnistunut hänkään (sisäänkirjautuminen vaatii paikallisen puhelinnumeron, mikään muu ei käy). Mutta Chialing on menossa tammikuun lopussa Taipeihin ja lupasi koettaa muistaa soittaa sille myyjälle tai vaikka käydä siellä liikkeessä. Sormet ja silmät ristiin :)

Toinen iloinen paukku tuli 20.1. En ollut pitkään aikaan laittanut muita hakusanoja eBayhin kuin ”rare disney comic”, mutta sain päähäni kokeilla sanoja ”singapore disney”. Ja ei ole totta – siellä oli myyjällä kaksikin pakettia myynnissä! Toisessa 14 lehteä, toisessa 6 plus yksi kiinalainen. Varsin suolainen hintapyyntö – 15 dollaria kappale plus harvinaisen korkeat postikulut. Olihan siinä onneksi myös Best Offer-vaihtoehto. Tein rohkean tarjouksen ja puolitoista päivää venttasin, kunnes tuli samantien lasku meiliin – tarjous hyväksyttiin. Nyt taas odotellaan lähetyksen saapumista.

Tiistaina umpeutui kreikkalainen harvinaisuus – Aku Ankka –lehti vuodelta 1963. Nykyisinhän siellä julkaistaan vain Mikki-lehteä ja Akua saa vain taskukirjana. Voitin kilpailun, vaikka viime sekunneilla tuli toinen huutaja. Onneksi olin laittanut vähän lähtöhintaa korkeamman tarjouksen.

13.2.2014 torstai
Viime vuoden hiljaiselon jälkeen tuntuu mukavalta, kun jotain tapahtuu. Johtuisiko siitä, että alunperin tarkoitus oli kerätä vain yksi lehti per maa per kieli, mutta nyt taitaa mopo olla lähtemässä kokonaan käsistä. Johonkin on pakko vetää raja jossain vaiheessa…

Taiwanista kuitenkin pettymys: Chialing oli soittanut myyjälle, mutta eihän hänellä niitä lehtiä enää ollut myynnissä. Turkasen turkanen! Oli kuulemma luvannut etsiskellä, jos jostain löytäisi lehtiä, mutta kokemuksesta tiedän, että toivonkipinä on olemattoman pieni.

Singapore-paketti saapui kuitenkin ilahduttamaan. Aika erikoisia lehtiä: vain yksi sarjakuva per lehti, muilla sivuilla tehtäviä, arvoituksia, tarinoita, askartelua yms. sekalaista. Yksi niistä oli vieläpä kyseisen julkaisun näytenumero vuodelta 1997, loput vuodelta 1998. Samalla myyjällä on kaupan vielä isompi nippu toisen julkaisijan lehtiä vuosilta 1993-1994, mutta liian kallista, liian kallista….

Kreikkalainen Akukin saapui ja hieno on.

Sitten löytyi vahingossa eBaystä ”japanilainen Donald Duck” (myyjä ei siis mitään tietoa lehdestä eikä kielestä). Sain sen hankittua itselleni melkoisten kommervenkkien jälkeen (myyjällä hirmuiset postikulut, mutta pienen anelun jälkeen suostui poistamaan Global Shipping Program –kustannukset ja lähettämään tavallisella postilla). Mutta voihan rähmä, ei se mikään japanilainen ollutkaan! Kiinaa oli teksti ja taipeiläisen Joannen avustuksella sain selvitettyä sen hongkongilaiseksi painokseksi. Noh, se on vuodelta 1964, joten melko harvinainen tapaus kuitenkin.

Mutta heti perään varsinainen ylläri: löysin 6 taiwanilaista lehteä!  Tosin eivät ole ilmeisesti varsinaisia säännöllisiä julkaisuja, vaan kyseessä yksittäinen sarja.Täytyy vielä selvittää lehden nimi, mutta lehdissä on juokseva numerointi kyllä. Yksi on Mikki ja pavunvarsi, yksi varsinainen Aku-lehti, yksi Mikin 50-vuotisjuhlajulkaisu, yksi on Pete lohikäärme (leffatarina), yksi Ben ja minä (animaatioleffasta piirretty) ja viimeinen Old Yeller (Erämaatarinoita taisi olla suomenkielinen nimi – kertoo koirasta, joka saa vesikauhun puolustaessaan pientä poikaa).

Ja vieläkin lisää: Ameriikanmantereelta löytyi slovakialainen Mikki vuodelta 1990! Päällisin puolin ihan tshekkiversion näköinen, mutta kieli on slovakiaa.

5.3.2014 keskiviikko
Kolmen lehden paketti Englannista: arabiankielinen (joka valitettavasti oli sittenkin egyptiläinen), kroatialainen (jonka kansi auringossa pahasti haalistunut… ) ja varsinainen hankinta eli brittiläinen Mickey Mouse vuodelta 1980.

Neljän lehden paketti Meksikosta: Pato Donald, printed in Mexico!  Edes Inducksista ei moista löydy.

9.3.2014 sunnuntai
Ja edelleen uusia hankintoja: kiinankielisiä lehtiä Hongkongista ja ovat loistokunnossa! Tällä kerralla jouduin sitten tuontitullaamaan ja maksamaan alvin….

Huusin myös kanadalaisen Mickey Mouse -lehden ja edullisen hinnan vuoksi myös englantilaisen 8-sivuisen Mickey Mousen vuodelta 1946.

Nyt on taas hankinnat sitten jäissä toistaiseksi, ilmeisesti ”pajatso on tullut tyhjennettyä”.

Ai niin – minusta tulee syksyllä isoisä!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s