23. Kuwaitin kolme kieltä

Aiemmin emiraattiversioksi arvelemani osoittautuikin Kuwaitissa painetuksi Aku Ankaksi, joten yksi pieni tiili tuli lisää muuriin. Mitään aukkoja ei tuolla kuitenkaan paikkailtu, edelleen samat ammottavat puutokset kiusana (eli makedonia, albania, persia, tamil ja kannada).

Tulihan tuossa syksyn aikana kokoelmiin muitakin, esimerkiksi kiinalainen Aku, jonka sain keräilijäkollega Aulilta ostettua. Kyseessä mannerkiinalainen piraattilehti vuodelta 1987, jonka piirrosjälki pikkuvihkosia parempaa.

Marko Paanasen vinkistä hommasin eBaystä ainoan Inducksissa indeksoidun Guayana-julkaisun joka koostuu siis pienistä arkeista, joista osa on ihan oikeita postimerkkejä. Melko erikoinen tapaus – eihän se nyt mikään lehti ole, mutta kuriositeettina mukava olla tuokin kokoelmissa.

Ja lisäksi sain vihdoin hankittua egyptiläisen Aku Ankankin.

Kirjoittelin Ankkalinnan Pamaukseen juttua ja kuinka ollakaan, jutun kirjoittamisen yhteydessä onnistuin löytämään Venäjän huutonetistä eli Avitosta peräti kaksi ns. Kazanin Mikkiä. Kyseessä siis epävirallinen julkaisu, vaikkakin Inducksiin on merkitty kustantamoksi Egmont. Egmontilla oli samoihin aikoihin Moskovassa kustannustoiminta alkamassa, joten takuuvarmasti ei ole kahta Disney-lisenssiä samaan aikaan samassa maassa, olkoonkin, että Venäjä on aika iso. Anyway, lehti on tulossa minulle tammikuun aikana ja toista ehdin jo tarjoamaan Timille. Toivottavasti Timiltä saisin vaihtarin jonkun oikeasti puuttuvan…

Advertisement