21. Iranilainen Aku? No ei ny sentäs…

eBayssä oli myynnissä joulukuun aikana ylihinnoiteltu (päälle satasen oli hintapyyntö) kohde, jonka kuvauksessa luki ”Donald-Duck-and-his-Companions-Clarence-Nash-Walt-Disney-Cartoon-RARE-BOOK-Iran”. Anteeksi mitähäh? Eihän Iranissa ole julkaistu kuin ne kuuluisat muutamat Carl Barks Library -alpparit… Kyselin myyjältä (koska kysyminen ON aina ilmaista) lisätietoja ja osoittautui, että lehti ei pidä sisällään yhtä ainutta kuvaa, ei sarjista eikä muutakaan. Hmm….myyjän mukaan kyseessä ainutlaatuinen lehti kuitenkin. No kuinkas muutenkaan.

Pienen internettuaalisen tutkimuksen jälkeen selvisi, että myynnissä on – persiankielinen vitsikirja!!! Aku oli päätynyt kanteen ties mistä syystä. Löysin iranilaiselta sivustolta toisen samanlaisen, jonka kannessa oli Mikki.

Aku http://famakala.com/Product/18815
Mikki http://famakala.com/Product/18813

Kuukkelin käännöskoneen kautta saa selville tämän:

Sweet and funny jokes, dance
Author of Hassan Shokri
ISBN 9786005932270
40,000 Rials
Manufacturer: Niloofar

Mainittu rial-määrä on euroina noin 0,87 €. Pistin ihan piruuttani kyselyn myyjälle, vaikka tuo nyt kuuluu periaatteessa kategoriaan ”kirjelehtiö-jonka-kannessa-on-aku-ankka”. Mutta ihan geo-ja-muukin-poliittis-lingvistisessä mielessä tuon voisi hommata. Aukeaisihan siitä, jos ei muuta, niin mahdollisesti kanava kysellä vaikka niiden alppareiden perään…. :)

(Jatkuu ensi numerossa….)

Advertisement