20. Vähenee, vähenee…

15.01.2018

Malesia – vaikea tapaus, perin vaikea. Rahaa ei ole lähteä itse etsintäreissulle ja siksi olen kokeillut etsiä monin eri tavoin: normisysteemi eli paikallinen eBay-kauppias, paikalliset huutonet-sivut, Malesian turismivirasto, suurlähetystö, lentoyhtiö ja vihdoin viimein lehden kustantaja Evergreen. Vastauksia kyselyihin on tullut yksi ainoa – turismivirasto vastasi:

”Since Tourism Malaysia main objective is to promote Malaysia as a holiday destination, kindly contact directly with the respective authorities for further assistance.”

Yeah, right. Mutta minkäs teet, kun ei edes kustantaja vastaa sähköpostiviesteihin, ei FB-yhteydenottoihin eikä kirjallisiin viesteihin (http://egmedium.com/).

Vihdoin viimein löysin malesialaisen eBay-kauppiaan, joka vastasi viestiini ja sanoi, että helppo nakki, hänpä käy ostamassa nuo kaikki ja ilmoittaa kulut. Meni kolme viikkoa eikä kuulunut mitään… Sitten tuli meili, jossa mukana pari kuvaa uusista lehdistä ja viesti, että ei se ihan helppoa ollutkaan, kun ei noita lehtiä myydä ihan joka paikassa ja hän on juuri nyt jäämässä uudenvuodenvapaille. Sovimme, että hän lähettää nyt hankkimansa lehdet (jotka eivät todellakaan olleet hinnalla pilattuja) ja pitää silmänsä auki jatkossa.

Olin siis toivonut sekä kiinan- että malaijinkielisiä lehtiä, parhaimmassa tapauksessa jopa malaijinkielistä Donald Duck -lehteä. Mutta näillä mennään, mitä oli tarjolla. Niinpä voin nyt ylpeänä esittää tämän

 

 

Advertisement