29. Tuntematon yllätys – ja toinenkin

21.11.

Elokuussa löytyi eBaystä myyjän väittämän mukaan kaksi singaporelaista lehteä melko edulliseen hintaan. Singaporen Mikkihän minulla on, mutta Timiltä semmoinen puuttui, joten päätin ne tilata ihan niiden edullisen hinnan vuoksi. Lehtien tulo kesti melkoisesti, mutta kyllä kannatti odottaa. Toinen oli todellakin singaporelainen Mickey Mouse magazine, mutta toinen, vaikka olikin samanniminen, niin se oli malesialainen! Eipä löydy Inducksista koko julkaisua… Hyvin paljon samanlainen kuin singaporelainen, kieli englantia, runsaasti harrastesivuja, värityssivuja yms. ja yksi kokonainen monisivuinen sarjakuva. Sivut ovat varsin paksua paperia, joten koko lehti on hyvin tukeva.

Kaakkois-aasialaiselta kauppasivustolta putkahti näytölle hauska neliönmuotoinen kiinankielinen Tang lao ya de gu shi (The Story of Donald Duck). Sivustolla on mahdollisuus chattailla myyjän kanssa reaaliajassa, joten postitus ja maksu oli helppo saada sovittua. Minulla ei ollut aavistustakaan lehden sisällöstä (tätäkään ei ole Inducksissa) ja jokseenkin hämmästyin saatuani lehden hyppysiini. Varmaan huonoiten näkemääni kopsattua piraattikamaa Taliaferron klassikoista. Mukana Akun lisäksi Mortti ja Vertti, orava, Hessu, passipoliisi….

Mutta suurempi yllätys olikin viikkoa myöhemmin samaiselta sivustolta löytyneet kaksi tuntematonta lehteä nimeltä Komik Disney. Oletin ensin niiden olevan filippiiniläisiä, vaan kun tutkin kuvia tarkemmin, niin ne osoittautuivat malesialaisiksi. Mutta sitten meni vaikeaksi. Myyjä ei ollut lainkaan innostunut lähettämään lehtiä Suomeen. Sitten hän kyseli, voisinko maksaa hänen kaverilleen Australiassa. Sitten hän rupesi tivaamaan minun pankkitilini numeroa…. Kummallinen heppu, joka epäili minun olevan jonkinlainen huijari, kun kirjoitan niin hyvin malaijiksi. Kerroin, että Google Translator sen tekee, mutta ei oiken luottamusta löytynyt. Onneksi muistin löytäneeni eBayn kautta pari vuotta aiemmin malesialaisen kaverin nimeltä Ang. Hän sai yhteyden myyjään ja tilasi lehdet itselleen. Ang lähetti ne sitten minulle DHL:n kautta, koska Malesiasta ei saa tällä hetkellä lähettää postitse ulkomaille mitään.

Lehdet osoittautuivat keskenään erilaisiksi – toinen oli normaalin Akun paksuinen, toinen oli satasivuinen. Paksumpi päätyi Timin kokoelmiin ja itselleni jätin tämän.

Erikoinen syksyn sato – mitään noista ei ole Inducksissa ja hankalana pitämäni malesialaisen version etsiminen tuotti yllättäen kaksikin lehteä, joskin ihan erilaisia kuin se mitä olen hakenut :)

Advertisement