10. Pullataikinaekspansio

10.9.
Nyt kun kesä mennyt on ja syksy saapuu, joutuu samalla toteamaan, että lehtimäärä on kasvanut hieman, mutta vain olemassaolevien kielten osalta. Uusia ei ole löytynyt , vaikka aika monta kiveä olen kääntänyt. Kaikkia maailman lehtiä en kuitenkaan aio hankkia, joten voipi olla edessä hetki palata lähtökohtaan, karsia rönsyt pois ja pitäytyä vain yhdessä lehdessä per kieli/maa…. Aika näyttää, pystynkö sitten valintoja tekemään :)

Seuraavia hankintoja onpi tulluna tehtyä: chileläinen Pluto, chileläinen Mickey y sus amigos (jota ei näy Inducksin sivuilta löytyvän…), brasilialainen Iines eli Margarida, hongkongilainen Mickey Mouse (aiempi versio on Mickey :)), kreikkalainen Chip & Dale, jugoslavialainen Miki ja portugalilainen Pato Donald.

Kuriositeetteina ja jonkinasteisina harvinaisuuksina kokoelmaani päätyivät brasilialainen Mickey, joka on suunnattu Portugalin lukijakunnalle (en tiedä, onko ollut Brasiliassa myynnissä lainkaan), neuvostoliittolainen Micky Maus & Mischa, joka  julkaistiin sekä venäjäksi että saksaksi (tämä on saksankielinen – venäjänkielinen on superharvinaisuus) jo vuonna 1989. Ja vielä erikoisuus vuodelta 1936: turkkilainen lastenlehti, jossa puolen sivun Mikki-stoori.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s