11. Tuplapotti ja lisänumero

3.11.
Hieman alle kaksi vuotta sitten satuin löytämään taiwanilaisen huutokauppasivuston ja eri hakusanoja kokeilemalla löysin myytävänä olevia taiwanilaisia kaksikielisiä Mikki-lehtiä. Niiden hankkiminen ei kuitenkaan onnistunut: viestiä myyjälle ei voinut lähettää kuin rekisteröitynyt käyttäjä ja rekisteröityminen kiinankieliselle sivulle on aika….noh, se tyssäsi kuitenkin siihen, että suomalainen puhelinnumero (pakollinen tieto) ei järjestelmään sopinut. Kun sitten vihdoin sain ystävän tuttavan kautta yhteyden myyjään, hän ilmoittikin lehtien jo myydyn. Tarkkailin ajoittain kuitenkin tilannetta ja kuinka ollakaan, samalta sivustolta löytyi tämän vuoden puolella toinen myyjä, jolla oli aivan toisenlaisia Mickey Mouse -lehtiä neljä kappaletta myynnissä. Ja kun tämän tiedon olin välittänyt Chialingille, löysin vielä toiseltakin myyjältä 3 kappaletta samannäköisiä lehtiä, mutta jotka olivatkin Donald Duck -versioita….  Tuli kuitenkin kesä, loma, elämänmuutoksia ja niin kadotin yhteyden Chialingiin ja edessä taas umpikuja.

Onneksi syys-lokakuun vaihteessa huomasin Mikki-lehtien myyjän lisänneen profiiliinsa (kaikki tietty kiinaksi…) oman sähköpostiosoitteensa. Vihdoinkin sain suoraan yhteyden ja homma lähti toimimaan. Kirjeenvaihto käytiin, kiitos Google Translatorin, vain kiinaksi :)  Fen selvitti postikustannukset ja sen jälkeen pyysin häntä vielä hankkimaan ne Aku Ankka -lehdetkin, jonka hän saikin hoidettua parissa päivässä.

Viikon verran odottelua ja sain nipun todella hyväkuntoisia China Postin julkaisemia kaksikielisiä lehtiä (puhekuplat ruudussa englanniksi ja käännös kiinaksi stripin alareunassa) reilun parinkymmenen vuoden takaa. Kummatkin lehdet ovat 32-sivuisia ja pitävät sisällään strippejä 1970-luvulta lukuisine viittauksineen energiakriisiin.

Ja tästä vain kahden päivän kuluttua löytyi eBaystä arabiankielinen Mickey-lehti, jonka virheellisesti ilmoitettiin olevan saudiarabialainen, mutta todellisuudessa se on painettu Dubaissa eli Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa (UAE). Jeff-niminen kaveri oli tuonut sen lapsilleen tuliaisiksi vuonna 1999. Toinenkin pitkään etsinnässä ollut maa puuttuvien listalta pois, jei!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s