03. Virta hiljenee, etsintä ei

Hakusanalla ”Albanian book” eBaystä löytyi kuin löytyikin (lukuisten USA-sijantisten myyjien joukosta) yksi Albaniassa asustava. Meilasin hänelle kysymyksen, voisiko auttaa etsinnässä ja seuraavana aamuna tuli vastaus: kunhan menee pääkaupunkiin seuraavan kerran, niin koettaa katsastella. YES!!!

Samalla menetelmällä löysin serbialaisen ja malesialaisen kauppiaan, joista jälkimmäinen kertoi voivansa ehkä auttaa, mutta etsintään kuluu aikaa ja parkkimaksuja ja rahaa pitäisi saada. Uusiseelantilainen myyjä Peter löytyi samalla tavalla ja hän laittoi linkin paikalliseen huutonet-sivuun (”The place where Kiwis trade”), mutta sieltä ei ole vielä löytynyt mitään. Vietnamilainen kauppias lähetti toistakymmentä valokuvaa eri Disney-kirjoista (Pieni merenneito, Autot ja oli siinä yksi Mikki Hiirikin), mutta ne olivat pikkulasten kuvakirjoja.

Intiasta kuului: Shreya Diamond Groupista vihdoinkin reagoi kolmanteen vai neljänteen meiliini  – sain hinnan malayalam-lehdille ja nyt niiden pitäisi jo olla matkalla!

Andreaksen kanssa teimme vaihtokaupat – lähetin hänelle pari ylimääräistä ja saan vastineeksi serbialaisen Miki Maus- ja slovakiankielisen Kacer Donald -lehdet (on muuten viimeinen Slovakiassa julkaistu lehti, tästä eteenpäin löytyy vain tshekkiä).  Harmi kyllä hänen Dubaista ostamansa Mikki osoittautui (kiitokset Hassanille käännöksestä) egyptiläiseksi pettymykseksi.

9.11.12
Eipä ole vieläkään kuulunut mitään noista maista, joihin meilit lähetin. Diamond Groupin paketti taisi käväistä Lahdessa, mutta kun ei ollut puhelinnumeroa, niin paketti päätyi takaisin Intiaan. Round two…. Diamond Groupin sivuilta löysin haulla marathinkielisen Mikin, mutta Shreyan mukaan sivuilla on virhe ja lehti on kuitenkin hindiä.

13.11.12
Haa!  www.trademe.co.nz –sivuilta löysi Feature Comicsin lehden numeron  4, ilmeisesti 40-luvulta – yksi huutaja ja hinta 50 Uuden-Seelannin dollaria (eli noin 30 euroa). Pyysin Peteriä tarkkailemaan ja pistämään huudon sopivalla hetkellä sisään, max summaksi ilmoitin 120 taalaa (80 €). Aikaerohan on melkoinen, joten aikaisin aamusella nousin aloin seurata tilannetta….Peter laittoi huudon sisään 8 minuuttia ennen umpeutumista – samantien hinta nousi yli minun korkeimman hintani. Pyysin pikaisesti nostamaan hintaa 180:een – eipä sekään riittänyt. Sitten ilmaantui tuli uusi huutaja ja hinta jatkoi nousemistaan. Päätin kokeilla kuinka korkeaksi hinta nousisi ja pyysin nostamaan 226:een (140 €). Ei riittänyt, ei…. huudoista tuli aikamoinen jännitysnäytelmä, kun aina uuden korotuksen jälkeen tuli 2 minuuttia lisäaikaa. Loppujen lopuksi se meni 305:llä dollarilla eli tasan 200 €. Huh, kalliiksi olisi tullut. Tiesin kyllä, ettei se viidelläkympillä lähde, mutta ainahan sitä voi toivoa…

Onneksi päivän pelasti pikakirje Intiasta (tai no, Vantaalta se kyllä tuli)! Hienoja lehtiä ja kaksi malayalamia ihan alkuperäispakkauksissaan, lahjatarrat mukana.

19.11.12 (maanantai)
Lauantaina kokeilin jälleen trademe-sivustoa ja sieltäpä löytyi  Mobilin ilmaislehdykkä hintaan 4 paikallista dollaria. Samaa läpyskää kaupitellaan eBayssa vaatimattomaan 65 USD:n hintaan. Pyysin Peteriä kysäisemään, onko kyseessä NZ- vai AU-versio.

Edelleen  samalta sivustolta löytyi täysin yllättäen afrikaansinkielinen Disney-julkaisu, hinta 10 NZD. Tosin kovakantinen eli ei siis mikään lehti. Selvittelin, että onko kyseeessä todella afrikaans vai hollanti ja löysinkin etelä-afrikkalaisen kustantajan, jolla oli yksi kappale tuota kyseistä Gulliver Mickey –kirjaa jäljellä – hintaa 30 randia eli reilut 3 euroa. Tilasin kirjan ja nyt odottelen vielä postikulutietoja…ja kunhan yhteydenotto tulee, kyselen, josko he voisivat auttaa paikallisen, olkoonkin vaikka vaan enkkukielisen, Aku-lehden löytämisessä (aina pitää uskaltaa kysyä, muuten ei löydy mitään ihmeellisyyksiä :) ).

22.11.12 (torstai)
Maanantaina  tuon edellisen kirjoituksen jälkeen löysin ihan vahingossa sivuston sea.ebay.com jolta löytyivät Kaakkois-Aasian maiden paikalliset eBay-sivut (tai vastaavat). Ehdin jo tutkailemaan Vietnamia ja Malesiaa ilman tuloksia, mutta Taiwan-sivustolta löytyi  5 lehden paketti kaksikielisiä Mikki-lehtiä. Vaan mitenkäs tilaat, kun hinta on Taiwanin dollareissa ja käytetty kieli kiinaa…. Google translatorin avulla selvitin jonkin verran, mutta en löytänyt maksuehtoja ulkomailta tilaaville (paikalliset maksuehdot olivat postiennakko, pankkisiirto tai postimerkit !).

Laitoin tiistaiaamuna meilin toimistoomme Taipeihin projektipäälliköiden esinaiselle Joannelle, joka ei myöskään löytänyt sivulta mitään sen kummempia lisätietoja. Mutta hän kirjoitti minulle ystävällisesti kiinaksi viestin, jotta voin esittää myyjälle kysymyksen. Muuten hyvä, mutta kysymyksen voi esittää vain rekisteröitynyt käyttäjä. Rekisteröinti ei kuitenkaan onnistunut – systeemi ei kelpuuttanut länsimaista nimeäni eikä puhnroani. Kysyin Joannelta, tuntisiko hän ketään, mutta sieltä ei tullut enää apuja.

Eilen illalla oli tullut myös Andin tutulta eli sveitsiläiseltä Timiltä viesti, jossa mukana kahden lehden kuvat: urdu ja vietnam. Tarjosin vaihdossa hepreaa ja thaita. Pallo on nyt hänellä.

3.12. (maanantai)
Sen uusiseelantilaisen pikkulehden muuten voitin ja Peter sen lähettää, kunhan saa sen ensin itselleen – hinnaksi tuli 7 euroa postikuluineen…. Ei paha!

Afrikaansinkielisen sain myös tilattua, postikuluja tuli niin että hankinnan arvoksi tuli noin 8 euroa. Aku-lehtien suhteen ei kustantajan edustaja voinut auttaa.

Tim lupasi lähettää vietnaminkielisen (joka ei ole kovin hyväkuntoinen), urdun- ja englanninkieliset Kuwait-versiot. Lähetän hänelle kaksi hepreankielistiä ja yhden indonesialaisen.

Muista potentiaalisista (albania, taiwan, malesia, valko-venäjä, singapore jne.) ei ole sitten kuulunutkaan mitään.

11.12. (tiistai)
Ei ole totta! Perjantai-iltana vilkaisin ihan huvikseni taas eBayta ja laitoin hakusanaksi Judaica Mickey  ja eikös siellä semmoinen ollut! Tuli kiire huutaa samantien – hinta 100 $ plus postikulut 15 $, yhteensä 92 €. Korkein maksamani hinta (tähän asti ainakin), mutta ehkä se on sen arvoinen

18.12. (tiistai)
Postia tulee tipoitellen – vihdoinkin sain Sveitsistä lähetyksen, jossa vietnaminkielinen Donald va ban huu, urdun– ja englanninkieliset kuwaitilaiset. Jostain pitäisi saada selville, miksi wolfstadin sivuilla lukee, että nuo olisi tehty Arabiemiraateissa…. Afrikaansia ei ole vieläkään näkynyt, eikä uusiseelantilaista.

29.12. (lauantai)
Uusiseelantilainen pikkulehti tuli ja se on aika hieno! Palestiinalaista ei ole vielä näkynyt eikä afrikaansiakaan, josta alan olla jo huolissani. Mitään uutta ei ole löytynyt, Taiwanin tilanne edelleen auki. Ex-kollega Susanna on kysellyt kavereiltaan Vietnamissa, Singaporessa ja Libanonissa. Vietnamissa asuva suomalainen kertoi, että minun lehteni on etelä-vietnamilainen ja että pohjoisessa on omat lehdet ja jakelut. Voi kun sieltä löytyisikin jokin uusi ja aiemmin tuntematon!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s