26. Onnenpotkaisuja

27.10.2019
Kokoelmani on täydentynyt vieläkin lisää.

Syyskuun alussa löysin itseni sveitsiläiseltä eksklusiiviselta nettihuutokauppasivustolta, jonne pääsemiseksi ei riittänyt pelkkä tavallinen kirjautuminen, vaan piti odottaa ihan postitse saapunutta kirjettä, jossa oli lopullinen tunnistautumiskoodi… Hupihuutelijat pysyvät kaukana moisesta järjestelmästä :)

Sivustolla oli kuitenkin sen verran  mahtava myyjä, että vaiva kannatti – sain hankittua Bollmannin Micky Mouse Zeitungin nro 3 vuodelta 1937 eikä tarvinnut maksaa itseään kauhean kipeäksi. Jürgillä olisi ollut myös nro 1, jota hän tarjosi huutoni jälkeen vielä alennettuun hintaan, mutta en kuitenkaan sitä raaskinut hankkia (oli sillä kuitenkin sen verran hintaa). Vinkkasin lehdestä Timille ja hän puolestaan tilasi sen itselleen :)

Toinen täydennys on tamilinkielinen Donald Duck eli intialainen 90-luvun puolestavälistä. Sen sain vaihtamalla Timin kanssa muutaman lehden, joita hän hinkusi omiin kokoelmiinsa (Timiltä sain aiemmin kesällä myös vinkin norjalaisista Akuista, jotka on julkaistu nynorskaksi. Niitä on kahtakin eri sarjaa, toinen julkaistu jo 1980-luvulla ja toinen 2014. Muutaman kuukauden niitä metsästin ja löytyihän niitäkin lopulta – tämä jää minulle ja toinen, uudempi, menee Timille vaihdossa, samaten kuin aiemmin mainitsemani libanonilainen, joka osoittautui egyptiläiseksi kuitenkin).

Farsinkieliset ovat tulossa nyt marraskuun puolella – Kamir sanoi, että ne on ostettu ja nyt vain pitää saada ne Suomeen….

Onni potki edelleen – eBaystä löytyi japanilainen kaksikielinen Donald Duck. Tiukka vääntö myyjän kanssa Suomeen lähettämisestä kannatti, kaksi erittäin hyväkuntoista lehteä.

Nyt puuttuu tunnetuista julkaisuista enää vain albanialainen ja Intian kielistä kannada. Huikea tunne! Toki niitä tuntemattomia versioita on olemassa ja tulee löytymään yllättäviäkin juttuja, mutta kun keräilyn alussa minulla oli monisivuinen lista hankittavia ja nyt ei ole enää kuin kaksi sillä listalla, niin hymyyn vetää suun :)

Advertisement