13. Legendaa tapaamassa

11.12.2015
Viikko takaperin sain puhelun minulle tuntemattomasta numerosta.  Olosuhteet olivat hieman kehnot enkä ensin saanut oikein selvää, kuka soittaa ja mikä on asia. Minulta menivät sitten hieman pasmat sekaisin, kun tajusin soittajan olevan Pentti Hauhiala! Legendaarinen Disney-keräilijä, jonka kokoelmista olin lukenut jo vuosikymmeniä sitten. Penttihän on luopunut suurimmasta osasta kokoelmaansa, mutta jotain hän on pitänyt itsellään, muun muassa vieraskielisten Disney-julkaisujen kokoelmansa.
Puhelu johti sitten tapaamiseen Pentin kotona, jonne rahtasin omat lehteni tutkittaviksi. Juttelimme toista tuntia ja teimme vaihtokaupat: annoin afrikaansin- ja farsinkieliset Disney-kirjaset ja sain tilalle puuttuvieni listalla olleen eteläkorealaisen Roope-setä -lehden! Pentillä on myös kannadankielinen (Intiasta) Donald Duck, mutta sen hän oli saanut Kari Korhoselta eikä halunnut siitä luopua (en olisi kyllä minäkään :)). Hänellä on myös Disney-kirjat sekä katalaanin että kalaallisutin kielillä (inuiittikieli Grönlannissa)…. Muukin kokoelma antaa Disney-fanille aihetta ihasteluun ja pään pyörittelyyn, sen verran hienoja kohteita hyllystä löytyy.

Tein samalla vihdoin myös päätöksen luopua kokoelmaani ilmestyneistä sivujuonteista ja keskittyä ainoastaan Aku-, Mikki- ja Roope-lehtiin. Ei kovakantisia enää ja pois lähtevät myös muiden hahmojen lehdet (Tiku ja Taku, Dumbo, Sudenpennut jne.).

Advertisement