15. Helmiä ja hiontaa

27.1.2016
Hiljaiselta vaikuttanut viime vuosi kääntyi  puuttuvien listan yllättävään ja nopeaan kutistumiseen: kokoelmaan päätyivät jo aiemmin mainitut Etelä-Korea ja Arabiemiraatit sekä nyt tammikuun puolella  Etelä-Afrikasta saapuneet Mickey Mouse ja Donald Duck. Kirsikaksi kakun päälle vielä erikoistapaus limburginkielinen Donald Duck.

Keräilijäkollega Timin kanssa teimme vuodenvaihteessa vaihtokaupat – lähetin hänen kokoelmansa täydennykseksi taiwanilaisen Mickey Mouse -lehden ja sain vaihdossa yhden puuttuvista Intian-kielistä eli assaminkielisen Donald Duck -version. Timillä on myös ylimääräinen makedoniankielinen, mutta ei ole halukas sitä myymään, ainoastaan vaihtamaan puuttuvaan kieliversioon tai johonkin tosi harvinaiseen lehteen. Ongelma on vain se, että häneltä ei ilmeisesti puutu mitään kieliversiota (näistä tunnetuista olemassaolevista lehdistä). Täytyy jatkaa metsästystä….eihän sitä tiedä, vaikka jonain päivänä eteen putkahtaisi burman-, maltan-  tai vaikkapa xhosankielinen lehti :)

Olen koettanut malesialaista (malaijiksi ja kiinaksi) hakea ja kysellä monellakin eri tavalla, mutta mikään ei ole vielä tärpännyt. Yksi vastaaja totesi, että ”meidän maassamme ei ole oikein arvossaan sarjakuvien keräily”, mutta lupasi pitää silmät auki.

Kokoelman hienosäädöksi hankin australialaisen Mickey Mouse -lehden (Donaldhan oli jo aiemmin) sekä liettualaisen esi-Mickey Mousen eli Peliukas Mikis -lehden vuodelta 1992, jota näköjään Inducks-sivusto ei tunne lainkaan.

Advertisement